miercuri, 14 noiembrie 2007

Post rodnic, creştinilor ortodocşi!


Deputatul Constantin Petrea şi echipa Biroului parlamentar urează tuturor creştinilor ortodocşi, începând de astăzi, un post rodnic, cu foloase duhovniceşti şi bucurie.


"Postul Nasterii Domnului sau al Crăciunului ne dă putinta curătirii trupesti si sufletesti. El închipuie ajunarea de patruzeci de zile a Proorocului Moisi, precum si postul patriarhilor din Vechiul Testament. După cum aceia asteptau venirea lui Mesia cu post si rugăciune, asa se cuvine să astepte crestinii si să întâmpine prin ajunare pe 'Cuvântul lui Dumnezeu' născut din Fecioara Maria.
Acest post tine 40 de zile: de la 15 Noiembrie la 25 Decembrie, lăsăm sec în seara sfântului Filip, la 14 Noiembrie. Dacă această zi cade Miercurea sau Vinerea, începem postul în seara zilei de 14 Noiembrie.
Postim de carne, ouă si brânză. Lunea, Miercurea si Vinerea mâncăm bucate fără unsoare (ulei) si fără vin. Martea si Joia se dezleagă la untdelemn si vin. Sâmbetele si duminicile, până la 20 decembrie exclusiv, se dezleagă la untdelemn, vin si peste".


Mai multe despre post la adresa:



Doamne ajuta.

DM

Niciun comentariu: