vineri, 21 decembrie 2007

Biroul Parlamentar in colaborare cu Casa de Cultura din Tecuci va invita la



 

 

Dezbatere publică privind Legile Educaţiei, ianuarie 2008

 

 

Departamentul pentru Relaţii Publice din cadrul Biroului Parlamentar, Deputat Constantin Petrea, vă transmite următoarele: a) Întrucât în perioada 17.12. 2007 –17.01.2008 în România are loc dezbaterea Legilor Educaţiei (Legea Învăţământului Preuniversitar, Legea Învăţământului Universitar şi Legea privind statutul personalului didactic), Biroul Parlamentar invită educatorii, profesorii, elevii, studenţii, masteranzii, doctoranzii la o dezbatere publică în luna ianuarie. Activitatea va fi mediatizată în presa locală, pe blog şi prin afişe mai intens după 3.01.2008. Pentru orice sugestie,  vă aşteptăm la sediul biroului. Legile pot fi descarcate de pe blogul nostru, din articolul de mai jos despre noutăţile Legilor Educaţiei.

b) Începând din luna ianuarie a anului 2008, pe blogul birouluihttp://deputatulconstantinpetrea.blogspot.com/, secţiunea Cele mai noi legi în Camera Deputaţilor, la adresahttp://noutatilegislative.weblog.ro/, reprezentanţii presei şi celelalte persoane interesate de evoluţia procesului legislativ pot găsi un Breviar legislativ. Acesta va conţine date despre legi româneşti şi europene. Prin acest proiect dorim să scurtăm distanţa dintre a trăi sub legi, fără a le cunoaşte, şi a trăi în acord cu acestea.

c) Reamintim că pensionarii pot găsi la Biroul Parlamentar Legea Pensiilor, actualizată la data de 19.07.2007. Aceasta poate fi lecturată de persoanele interesate la birou, în intervalul de lucru (luni-vineri; 09-19.00).

 

Deputatul Constantin Petrea şi echipa din Tecuci a Biroului Parlamentar, Liviu Butunoi (şef de birou) şi Daniel Mazilu (Consultant PR) adresează tuturor sărbători luminoase, cu bucurii şi pace.

Un comentariu:

Bibliotecaru spunea...

Chemaţi pensionarii la birou ca să consulte o lege? Asta e bună :)
S-a inventat transcrierea PDF prin scanare, dacă nu există o varianta text a fisierului. :)
Un an nou fericit!
Astept cu nerabdare să se populeze adresa http://noutatilegislative.weblog.ro/ şi să dezbat ceva. Nu ştiu de ce toţi parlamentarii se pierd atât în intenţii bune încât nu apucă să facă nimic concret. Informaţiile ar trebui oferite de site-ul parlamentului sau de un nou site specializat. Mi-aş dori de la parlamentarii români mai multă politică. Dacă se poate. De exemplu ştiu că Partidul Democrat a schimbat doctrina sa social-democrată (adică aceiaşi cu a PSD-ului) pe o doctrină populară. Dacă social democrat mai înţelegeam ce e, o doctrină populară nu este aşa de clară, politica a "inventat" doctrina populară tocmai pentru a se putea mişca lejer stânga-dreapta. Unde aş putea găsi acel document care să fie doctrina PD sau, dacă aceasta nu mai e de actualitate, a PD-L?
Doctrina determină politica. Se pare însă că toate partidele îşi ascund doctrinele foarte bine. Probabil că nu vor să ştie populaţia electorală cum anume ar trebui să voteze doctrinar parlamentarii.