marți, 13 mai 2008

"Vreau sa cred ca taxa auto are zilele numarate", deputatul Constantin Petrea




Dragi tecuceni, va anuntam in urma cu cateva luni prin intermediul acestui blog ca am inceput alaturi de colegii de partid o puternica actiune pentru a recupera banii celor care au platit abuziva taxa auto a Guvernului Tariceanu II. Iata ca azi actiunea noastra incepe sa dea roade. Va anunt cu aceasta ocazie ca Senatul a adoptat în plen propunerea PD-L de anulare a taxei auto şi de restituire a banilor încasaţi. Proiectul urmează să ajungă în Camera Deputaţilor, care este for decizional. Din datele pe care le am, Senatul a adoptat propunerea PD-L cu 45 de voturi pentru, 6 împotrivă şi o abţinere.

Reamintesc ca propunerea legislativă iniţiată de parlamentarii PD-L prevedea modificarea Codului Fiscal, mai exact, abrogarea taxei speciale pentru autoturisme şi autovehicule şi restitutirea sumelor încasate din aceste taxe speciale. Legea a trecut de plenul Senatului cu un amendament al Comisiei economice, şi anume, ca taxa de primă înmatriculare să fie restituită în termen de 90 de zile de la data solicitării.

Dupa aceasta, Guvernul a aprobat în luna aprilie o nouă variantă a taxei auto calculată în funcţie de datele tehnice ale fiecărei maşini în parte, pe baza emisiilor de dioxid de carbon şi de noxe.

Tragem nadejde ca problema aceasta sa aiba o rezolvare favorabila cetatenilor care au platit taxa auto.


Cu respect, deputat Constantin Petrea

Niciun comentariu: